Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-09@00:53:31 GMT

آغاز سنجش سلامت نوآموزان از نیمه دوم خرداد+مدارک موردنیاز

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۷۸۴۰۲

آغاز سنجش سلامت نوآموزان از نیمه دوم خرداد+مدارک موردنیاز

سازمان آموزش‌وپرورش استثنایی، دستورالعمل اجرایی برنامه سلامت جسمی و آمادگی تحصیلی نوآموزان بدو ورود به دبستان، پیش‌دبستان و دانش‌آموزان با نیازهای ویژه سال ۱۴۰۱ را ابلاغ کرد که بر اساس آن سنجش سلامت از نیمه دوم خرداد آغاز می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایمنا، براساس دستورالعمل ابلاغی از سوی حمید طریقی حسینی، سنجش سلامت از نیمه دوم خردادماه، برای تمام نوآموزانی که در سال تحصیلی ۱۴۰۲- ۱۴۰۱ وارد پایه اول خواهند شد و همچنین جامانده‌های سنجش سال تحصیلی گذشته انجام خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مرحله مقدماتی در پایگاه‌های اولیه سنجش

با رعایت کلیه پروتکل‌های بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و ستاد ملی کرونا در ارتباط با پیشگیری از بیماری کووید ۱۹، ارزیابی‌های بینایی، دید رنگ، شنوایی، گفتاری، آمادگی تحصیلی، اختلالات جسمی- حرکتی، اندازه‌گیری توده بدنی، قد، وزن، دهان و دندان، بیماری‌های جلدی (پوست و مو) و بیماری‌های نیازمند مراقبت ویژه است. همچنین بررسی وضعیت واکسیناسیون توسط مراقب سلامت در پایگاه سنجش صورت می‌پذیرد.

تبصره: نوآموزانی که در هر یک از مراحل غربالگری بینایی، شنوایی و جسمی حرکتی مشکوک به مشکل بوده و نیاز به ارجاع به مرحله تخصصی دارند ادامه سایر مراحل بر اساس دستورالعمل‌های آزماینده‌های بینایی، شنوایی، جسمی حرکتی و طیف اوتیسم خواهد بود.

اطلاعات مربوط به برنامه سنجش سلامت و آمادگی تحصیلی و نتایج حاصل از تجزیه‌وتحلیل اطلاعات سنجش، محرمانه تلقی شده و دسترسی به آن تنها توسط رئیس و دبیر ستاد هماهنگی اجرای سنجش، امکان‌پذیر است. نوآموزانی که نیاز به ارزیابی تخصصی ندارند، پس از ثبت نتایج ارزیابی‌های اولیه در سامانه سنجش و ارجاع به مراکز خدمات جامع سلامت (پایگاه‌های سلامت و خانه‌های بهداشت) جهت بررسی و تکمیل کارت واکسیناسیون، همچنین انجام معاینات پزشکی با رعایت شرایط ویژه بیماری کرونا، به دبستان مورد تقاضای ثبت‌نام، معرفی می‌شوند.

نوآموزانی که در مرحله مقدماتی مشکوک به مشکل تشخیص داده شده و به پایگاه‌های تخصصی ارجاع می‌شوند، پس از انجام آزمون‌های تخصصی موردنیاز، دوباره به پایگاه اولیه مراجعه کرده و مسئول پایگاه، پس از انتقال اطلاعات برگه‌های ارزیابی تخصصی به سامانه سنجش، نوآموز را جهت بررسی و تکمیل کارت واکسیناسیون و همچنین انجام معاینات پزشکی با رعایت شرایط ویژه بیماری کرونا به مراکز خدمات جامع سلامت (مراکز سلامت و خانه‌های بهداشت) ارجاع می‌دهد.

ارزیابی تخصصی آمادگی تحصیلی و طیف اوتیسم در پایگاه‌های تخصصی سنجش وابسته به اداره آموزش‌وپرورش استثنایی استان که در سامانه سنجش تعریف شده‌اند به‌صورت رایگان انجام می‌پذیرد.

مدارک موردنیاز جهت انجام سنجش در پایگاه‌ها

اصل شناسنامه دانش‌آموز و والدین

کارت واکسیناسیون تکمیل‌شده

یک قطعه عکس سه در چهار

مبلغ ۶۰۰ هزار ریال که از طریق دستگاه یا درگاه پرداخت الکترونیکی قابل دریافت است.

ارزیابی دانش‌آموزان متقاضی جهش تحصیلی

مدیران مدارس ابتدایی دارای داوطلب جهش تحصیلی با رعایت ضوابط و مقررات از طریق سامانه سنجش نسبت به ثبت اطلاعات فردی و خانوادگی و عملکرد درسی دانش‌آموزان و نوبت‌گیری جهت انجام مراحل ارزیابی هوش، اقدام و آنان را به پایگاه‌های تخصصی ارجاع کنند.

ارزیابی این گروه از دانش آموزان از نیمه دوم خردادماه سال جاری پس از صدور کارنامه نهایی شروع و تا پایان تیر به اتمام خواهد رسید و تاریخ فوق غیرقابل تمدید است

مدارک لازم جهت ارزیابی شامل اصل شناسنامه دانش‌آموز به همراه پرینت برگه نوبت‌گیری جهش و الصاق عکس نوآموز و ممهور به مهر آموزشگاه است.

ارزیابی دانش‌آموزان متقاضی جهش از (پایه اول به سوم، دوم به چهارم، سوم به پنجم، چهارم به ششم)، و جهش برای بار دوم با رعایت شرایط و سایر مقررات مربوطه، در استان انجام می‌پذیرد.

دانش‌آموزانی که در سال‌های گذشته متقاضی جهش تحصیلی بوده و حداقل امتیاز لازم را کسب نکرده‌اند در صورت تقاضای مجدد می‌توانند با پرداخت وجه اقدام به نوبت‌گیری و ارجاع به پایگاه‌های تخصصی کنند.

ارزیابی دانش‌آموزان دیرآموز و تست مجدد

دانش‌آموزان دیرآموز: شامل ارزیابی دانش‌آموزانی می‌شود که در سال‌های تحصیلی گذشته دیرآموز تشخیص داده شده‌اند. (اطلاعات آنان در سامانه سنجش موجود باشد) و همچنین در سال تحصیلی متوالی مردودی داشته باشند. برای این دسته از دانش‌آموزان، مدیر مدرسه از طریق سامانه سنجش ضمن تکمیل موارد مندرج در سامانه اقدام به نوبت‌گیری کرده و آن‌ها را به پایگاه تخصصی مربوطه ارجاع کند.

تست مجدد: ١- تست مجدد شامل دانش‌آموزانی می‌شود که در سال تحصیلی جاری و سال‌های گذشته عادی تشخیص داده‌شده اطلاعات آنان در سامانه سنجش موجود باشد و در مدارس عادی مشغول به تحصیل بوده ولی گزارش مدرسه حاکی از مشکل تحصیلی آن‌ها است و نیاز به تست مجدد دارند. برای این دسته از دانش‌آموزان مدیر مدرسه از طریق سامانه سنجش، ضمن تکمیل موارد مندرج در سامانه، اقدام به نوبت‌گیری کرده و آن‌ها را به پایگاه تخصصی مربوطه ارجاع می‌کند.

۲- گروهی از دانش‌آموزان در مدارس استثنایی که در سال تحصیلی جاری و با سال‌های گذشته، آموزش‌پذیر تشخیص داده شده‌اند و شورای مدرسه احتمال ارجاع آن‌ها را به مدارس عادی می‌دهند. برای این گروه از دانش‌آموزان، مدیران مدارس استثنایی از طریق تکمیل موارد مندرج در سامانه سنجش، نسبت به نوبت‌گیری و ارجاع آن‌ها به پایگاه‌های تخصصی اقدام می‌کنند.

ارزیابی دانش‌آموزان آزمایشی: گروهی از دانش‌آموزان که در سال تحصیلی جاری و یا سال‌های گذشته، در مدارس استثنایی به‌صورت آزمایشی ثبت‌نام شده‌اند. مدیران مدارس استثنایی، بر اساس شیوه‌نامه جای‌دهی دانش‌آموزان آزمایشی نسبت به نوبت‌گیری و ارجاع آن‌ها به پایگاه‌های تخصصی اقدام کنند.

نحوه غربال‌گری و ارجاع نوآموزان مشکوک به اختلال طیف اوتیسم: غربالگری این دسته از نوآموزان در مراکز استان‌ها و شهرهایی که از سوی شورای برنامه‌ریزی سنجش اعلام شده الزامی است و پایگاه‌های سیار مشمول این بند نخواهند شد. نوآموزانی که بر اساس آزمون آمادگی تحصیلی مشکوک به مشکل تشخیص داده شده و به مرحله تخصصی هوش ارجاع می‌شوند و یا دانش‌آموزانی که در مرحله تخصصی هوش مشکوک به طیف اوتیسم تشخیص داده می‌شوند، پرسشنامه غربالگری طیف اوتیسم توسط مشاور پایگاه تخصصی تکمیل شود. در صورت عدم کسب نمره لازم و یا علی‌رغم کسب نمره ولی مشکوک به مشکل باشند ضمن اقدام به نوبت‌گیری در سامانه سنجش به کارشناس تخصصی طیف اوتیسم ارجاع شوند.

زمان آغاز سنجش

برنامه سنجش سال جاری از نیمه دوم خردادماه برای تمام نوآموزانی که در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ وارد پایه اول خواهند شد، همچنین جامانده‌های سنجش سال تحصیلی گذشته، اجرا و ادامه فعالیت پایگاه منوط به نوبت‌دهی بر اساس دستورالعمل و رعایت حداقل تعداد تست شونده است و با پیشنهاد کتبی ستاد هماهنگی سنجش استان و تائید شورای سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی سنجش فعالیت پایگاه خاتمه می‌یابد. زمان اجرای سنجش نوآموزان پیش‌دبستان (یک و دو) بر اساس مصوبات ستاد سنجش استان و تائید شورای سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی سنجش خواهد بود.

به گزارش ایمنا، بر اساس این دستورالعمل؛ با همکاری وزارتخانه‌های آموزش‌وپرورش و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، برنامه سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان بدو ورود به دبستان از تیرماه زیر نظر شورای سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی سنجش اجرا خواهد شد.

کد خبر 574383

منبع: ایمنا

کلیدواژه: نوآموزان امنیت و سلامت دانش آموزان مدارس غربالگری غربالگری شنوایی غربالگری بینایی رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی سازمان آموزش و پرورش استثنایی سنجش دانش آموزان دبستانی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق ارزیابی دانش آموزان پایگاه های تخصصی برنامه ریزی سنجش سال تحصیلی مدارس استثنایی تشخیص داده شده سامانه سنجش دانش آموزان آمادگی تحصیلی سال های گذشته مشکوک به مشکل دانش آموزانی نیمه دوم سنجش سلامت طیف اوتیسم تست مجدد بر اساس شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۷۸۴۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پسرها بیشتر از دخترها در معرض آسیب ناشی از جهشی درس خواندن هستند

ایسنا/کرمانشاه رئیس اداره مشاوره تربیتی و تحصیلی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه گفت: دانش‌آموزان پسر بیشتر از دانش‌آموزان دختر در معرض آسیب‌های ناشی از جهشی درس خواندن هستند.

فردین منصوری در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه کارشناسان آموزشی جهشی درس خواندن را به دانش‌آموزان توصیه نمی‌کنند، از خانواده ها خواست برای جهشی درس خواندن فرزندانشان اصرار نداشته باشند.

منصوری اضافه کرد: خانواده هایی که اصرار به جهشی درس خواندن فرزندانشان دارند، به شناخت درستی از جنبه‌های مختلف رشد دانش‌آموزان نرسیده‌اند و فکر می‌کنند با جهشی درس خواندن شرایط را برای رشد فرزندشان مهیا می‌کنند، در حالیکه با اصرار به جهشی درس خواندن می توانند مشکلاتی برای رشد او بوجود بیاورند.

وی با بیان اینکه رشد دانش‌آموزان پنج جنبه جسمی عقلی، اجتماعی، اخلاقی و عاطفی دارد، تصریح کرد: دانش‌آموز رشد یافته دانش‌آموزی است که از همه جنبه ها رشد کرده باشد و با توجه به اینکه رشد در برخی جنبه ها مستلزم گذشت زمان است، لذا دانش‌آموزانی که جهشی درس می خوانند معمولا از جنبه های مختلف رشد با چالش مواجه می شوند.

وی ادامه داد: دانش‌آموزانی که جهش تحصیلی داشته‌اند از نظر عاطفی با مشکل مواجه می شوند، چون نمی توانند با گروه همسالان خود روابط خوبی برقرار کنند. آنها در مقطعی از رشد که حساسیت بالایی هم دارد، گروه همسالان خود را از دست داده و مجبور شده اند با دانش‌آموزانی دوست شوند که یکسال از آنها بزرگتر هستند و این موضوع ممکن است آنها را با مشکلاتی مواجه کند.

وی با بیان اینکه تعاملات بین گروه همسالان نقش مهمی در شکل گیری شخصیت دانش‌آموزان دارد، گفت: وقتی دانش‌آموزی با جهش تحصیلی از همسن و سالهای خود بریده و با دانش‌آموزانی همکلاس می شود که یک سال از او بزرگتر هستند، یکسری موارد در روند شکل گیری شخصیت او مغفول می‌ماند.

منصوری ادامه داد: دانش‌آموز بعد از جهش تحصیلی با دانش‌آموزان بزرگتر از خودش همکلاس می شود و معمولا قد او از همکلاسی‌هایش اندکی کوتاه‌تر است و به عنوان مثال زمان یارکشی دانش‌آموزان در بازی های گروهی ممکن است از سوی گروه همسالان نادیده گرفته شود و همین تحقیر شدن ها او را از رشد همه جانبه شخصیتی باز خواهد داشت.

وی با بیان اینکه رشد همه جانبه دانش‌آموزان زمانی اتفاق می افتد که سن تقویمی و سن هوشی آنها برابر باشد، تاکید کرد: پژوهش ها نشان داده دانش‌آموزانی که جهش تحصیلی داشته‌اند، به جز در موارد استثنا، اغلب به حق واقعی خود نمی رسند.

وی با بیان اینکه دانش‌آموزان پسر بیشتر از دانش‌آموزان دختر در معرض آسیب ناشی از جهشی درس خواندن هستند، گفت: با توجه به اینکه پسرها بیشتر از دخترها به سمت بازی‌های رقابتی می روند و ویژگی های جسمی در پسرها برجسته است، لذا دانش‌آموزان پسر بیشتر از دخترها در معرض آسیب ناشی از جهش تحصیلی قرار می‌گیرند.

رئیس اداره مشاوره تربیتی و تحصیلی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه در پایان تاکید کرد: چشم و هم چشمی در قضیه مهمی مثل تحصیل دانش آموزان به هیچ عنوان به خانواده ها توصیه نمی شود، چون در نهایت این دانش‌آموزان هستند که از این چشم و هم چشمی آسیب می‌بینند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نحوه ثبت نام اینترنتی کلاس اولی‌ها + مدارک مورد نیاز و سایت ثبت نام
  • قیمت خرید کتاب‌های درسی اعلام شد+ تقویم زمانی سفارش
  • قیمت خرید کتاب‌های درسی اعلام شد+ تقویم زمانی سفارش کتاب‌های درسی
  • ثبت نام ۱.۷ میلیون کلاس اولی‌ آغاز شد
  • پسرها بیشتر از دخترها در معرض آسیب ناشی از جهشی درس خواندن هستند
  • (ویدیو) آغاز ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از امروز
  • آغاز ثبت نام کلاس اولی‌ها از امروز
  • جزئیات برنامه امتحانات نهایی خرداد ۱۴۰۳
  • آغاز ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی صندوق تامین خسارت های بدنی
  • طرح «ماهر» در مدارس فارس آغاز شد